Poradna - Opar

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Opar

Dobrý den, čas od času se mi vyskytne opar. Nikoli na rtech ale v oblasti brady, či nosu. Přípravky mám. Po zahojení oparu ale zůstane bledá červená skvrka, ne příliš zřetelná, ale je. Nevím jak na to aby zmizla...děkuji za případnou radu.

Odpovědi na otázku

skúste medovkový čaj. Vytvorte si silný nálev, nechajte čaj vychladnúť a pomocou vatového tampónu postihnuté miesto čajom zľahka potrite.
používám propolis
Stačí obyčejná zubní pasta .....
Jezte více pivovarské kvasnice, hnědou rýži, zrniny vcelku, česnek, papriku, syrové ovoce a zeleninu
Záleží z jakého důvodu se opary vyskytují, návštivte lékaře.
první pomoc je zubní pasta, u někoho zabírají mastičky z lékárny, ale u mě nee - opar mi naskakuje asi do půlminuty, co ho ucítím...pak už jen mažu maskou od MaryKay a pak promašťuju vazelínkou stejné značky, urychluje to hojení....
Já použila mastičku-no spíše vodičku z konopí, zakoupenou v lékárně. Je na opary i afty a působí dost rychle.
Doporučuji vitamíny z řady B.
sn tím spěchej na imunologii,,tam to vyřeší,,trpim na něj na zadku
Kvalitní mastička pomůže, občas to taky mám ;).
Opary na bradě jsou často jiného původu než ty "klasické" na rtech. Rozhodně bych nedoporučovala žádné z mastiček na ty klasické, může jít víc o kožní chorobu. Zřejmě bych pro jistotu šla ke kožnímu lékaři.
Asi jen korektor, taky s tím mám problém :-(
Opar vyvolává většinou virus herpes simplex typu I (HSV-l). Je odlišný od viru, který vyvolává herpes pohlavního ústrojí (virus herpes simplex typ 2) přenášený obvykle pohlavním stykem. Spící virus vyvolávající opary je uložen v nervových buňkách, a opary se proto mohou opakovat v intervalech několika týdnů i let. Opary se objevují, když je imunitní systém oslaben horečkou nebo virovou infekcí, například při nachlazení. Výsev oparů může vyvolat i únava, menstruace nebo stres, někdy jen pobytem na slunci, větru nebo stykem s mořskou vodou.
Opary se objevují, když je oslaben imunitní systém, chce to především posílit imunitu. Já jsem měla stejné problémy, kdy se mi opar rozlézal i do nosu a nemohla jsem se toho zbavit ani po předepsání antibiotické masti, naopak se to rozlézalo ještě víc. Na imunitu jsem používala zinek, který pomáhá i hojivému účinku. V lékárně mi doporučili Borozon s tím mám dobré zkušenosti. Používala jsem i australský olej, ten je taky dobrý. Na jizvy je výborný kolagen. Třeba i v masti. chvíli to trvá ale pomůže.
Já na opar plácnu vždy trochu zubní pasty a je po starostech.
Tak tady je rada jediná navštívit kožního lékaře,aby určil diagnozu a nasadil patřičnou léčbu.
Taky mě tento problém nějakou dobu trápil a jediná věc, která mi vždy (v relativně krátké době) pomohla, byla obyčejná alpa. Potíral jsem opar každou hodinu (vždy jiným prstem! Aby se "vir" nedostal do alpy) a během 2-3 dní byl vysušený a zmizel. Nic jiného mi nepomohlo
Přesně tak, buď zmizí po dlouhé době a nebo na laiser.
Tak to by chtělo hodně vit B12 a E. Olej z vit. B tlačit na puchýřky!
Moje kosmetička mi řekla, že takovéhle poruchy pleti buď zmizí za dlouhou dobu, anebo vůbec... Je mi líto, ale vše jde odstranit laiserem ;)