Poradna - Opar

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Opar

Mě se osvědčila intenzívní kůra "B kompexem" a to 6 tablet po dobu cca 5 dnů!

Odpovědi na otázku

potřít medunkou
to béčko je určitě dobrá věc
Ano b komplex je vyborny ale pomaha aj včelí med,zubná pasta.
vitamín B, a pak mě se osvědčil propolis, přímo na opar přikládat na krátkou dobu obklad
Na to je nejlepčí včelí med
Mně pomáhá Maggi a také jsou dobré mastičky, které se prodávají v lékárně.
potřít lihem a zasypat
Zubní pasta a vitamín b12
Syn dřív hodně trpěl na opary, stačilo, aby se jen lekl, a už ho měl...nevím, zda je to tím, že vyrostl, ale už léta má pokoj ..prostě to samo zmizelo, já osobně jsem opar nikdy neměla...
skuste S propolis vodičku alebo Pagavit ...
V začátcích používat 1 tabletku Pyridoxinu co 2 hodiny cca dva dny. Na opar nešahat. Někdy používám k vysušení na noc zubní pastu.
Já jsem slyšela,že hned v začátku je nejlepší si dát paralen,který by to měl zastavit.Jinak manželovi se hodně osvědčil krém z kalifornských žížal,nevím už název.
Čerstvá zkušenost s oparem a velmi dobré výsledky s přelepovací náplastí. Speciální na opary. Opar zakryje, látky vypouští přímo do něj, navíc znemožní rozškrábnutí při svědění a jeho rozšíření dále!
Take mam dobrou zkusenost s VIRU-MERZ gelem.
v zacatku kremy nebo gely s acyklovirem herpesin nebo vectavir, na puchyrky se muze pouzit genciana nebo past Imazol, k rychlejsimu hojeni Bactroban nebo Fucidin a pres den aby je vhodna naplast compeed,ktera opar zakryje a zamaskuje.
na opar (i pásový) používáme herpesin a vitamíny B (thiamin, B-komplex, klidně i pivovarské kvasnice) a klidový režim
pastu na zuby.
hned pri prvnim svedeni na rtu si misto pomazat VIRU-MERZ gel
po celou dobu davat zubni pastu
Tak mě se osvědčil riboflavin, jsou to vitamínové tablety B2...dostanou se koupit v lékárně a nejlépe je užívat každý den po jedné tabletě a kdyby začali svědit rty, tak si dát klidně i dvě, pomáhá to..
POTÍRAT PROPOLISEM NEBO ANTIBIOTIKA GEL.
Potírejte mastí (olejíčkem) z meduňky.
Potírejte tinkturou z myrhovníku.
Po utvoření strupu mažte vazelínou (např. Infadolan).
Přikládejte spařený sáček černého čaje.
Několikrát denně přiložit kostku ledu (hlavně v začátcích).
Dojděte si ke kožnímu. Mě dal mastičku za 100 Kč, že je to na opary, akné, záděrky, popraskané koutky, plíseň, ekzémy atd. Musím říci, že za tu cenu opravdu působí skvěle.
Použijte jogurt s živými kulturami. Opar 2x až 3x denně pomažte jogurtem, aktivní mikroorganismy napadnou virus, zmírní svědění a urychlí hojení.
V začátku zubní pasta, vectavir mast
V případě správné léčby se opar zahojí bez jizvy. Pokud se opar ošetřuje nesprávným a nešetrným způsobem, hojení je delší a může vzniknou bolestivý vřídek.